neljapäev, juuni 09, 2005

Reklaamitegijate väljakutsed

Tomo saatis mulle lingi Frontline, (USA mittetulunduslik ringhääling - PBS - veebileht), kus reklaamimaailma tippmehed sõna võtavad:

Kevin Roberts, Saatchi & Saatchi Worldwide'i pomo kirjeldab tänast reklaamimaastikku näiteks nii:

...Meie ees laiub maastik, millel on toimunud määratu võimuvahetus. Võim on liikunud tootjate kätest, kus see asus kuni 80ndate aastateni, jaemüüjate kätte. Me elame Wal-Marti maailmas. Kuid see kõik hakkab muutuma. Võim läheb täielikult tarbija kätte. Internet on kõige parem vahend, mis eales tarbija kätte on sattunud, sest sellega on läinud võim ära tootjate, vahendajate, jaemüüjate kätest tarbijatele. Enam ei saa end kuhugile peita. Tarbija leiab üles kõik, mida ta su kohta teada tahab. Sa pead olema aus, ehe, avatud ja suutma tarbijaga sideme luua.

4 Comments:

At E juuni 13, 10:14:00 PM 2005, Blogger petskratt said...

noored, olete te ikka päris kindlad, et PBS on "riigitelevisioon"?

 
At E juuni 13, 10:49:00 PM 2005, Blogger Merit said...

Public Broadcasting Service - avalik ringhäälinguteenus? Aga õige märkus, riigitelevisiooni all mõistame meie midagi muud. PBS on mittetulunduslik ühendus, kuhu kuulub 349 USA telejaama, teevad kommertsivabu saateid. Ma parandan ära.

 
At T juuni 14, 12:52:00 PM 2005, Blogger petskratt said...

tjah, teenus ta ka just pole, aga oluliselt parem ikka :-) service pigem nagu foreign service, st välisteenistus... aga ka see pole päris see. Lihtsalt avalik ringhääling?

Ja ka meil Eestis on oluline pidevalt meeles pidada, et ETV ja ER pole riigi-, vaid nimelt avalikud(-õiguslikud) kanalid. See, kuidas midagi nimetatakse -- ja bränditakse -- on vahel üsna oluline.

Muideks, kuulake kindlasti ka NPR'i, nt www.onthemedia.org on minu iganädalane maiuspala, seda saab ka podcasti-söötena "tellida". ja WFMU, üks vähestest freeform-raadiotest paneb kah megalahedat sisu välja http://podcast.wfmu.org -- mulle eriti meeldib Speakeasy with Dorian, kui nad koos Ken'iga Duckhunting with Dick'i teevad.

 
At T juuni 14, 04:52:00 PM 2005, Blogger Merit said...

Eh, ma panen hoopis mittetulunduslik ringhääling.
Ja tänud vihjete eest!

 

Postita kommentaar

<< Home